02/06/2014

Predavanje i radionica Adama Wrighta u okviru Animafesta Zagreb 2014.!

Animafest Zagreb u suradnji s Deskom Kreativne Europe - Uredom MEDIA organizira predavanje Adama Wrighta - Animatronics te radionicu Animatronike!

Animafest Zagreb u suradnji s Deskom Kreativne Europe − Uredom MEDIA organizira:

PREDAVANJE ADAMA WRIGHTA: ANIMATRONICS,

koje će se održati u petak, 6. lipnja, u 17:30 sati u Kinu Europa.

ADAM WRIGHT dizajner je umjetničke animatronike i specijalnih efekata, a posljednjih 25 godina bavi se filmom, televizijom, modom i performansom. Radio je na čitavome nizu projekata kao što su Frankenweenie, Mrtva nevjesta, Harry Potter, Fantastični gospodin Lisac, Vodič kroz galaksiju za autostopere. Govorit će o svojem radu u animatronici, o zanimljivoj kombinaciji umjetnosti i mehanike kao i o njezinom učinku na film, kazalište, animaciju i modu.

RADIONICA ANIMATRONIKE

odvijat će se u subotu, 7. lipnja, u 15 sati u maloj dvorani Kina Tuškanac.

Prijave se primaju putem sljedeće e-adrese: [email protected].

Voditelj je radionice ADAM WRIGHT, dizajner specijalnih efekata i stručnjak iz područja animatronike koji radi za filmsku, modnu i umjetničku industriju više od 25 godina. Kako su nastali glavni likovi filmova Fantastični gospodin Lisac i Mrtva nevjesta, kako je bilo raditi na filmovima o Harryju Potteru i u izradi Disneyjevih tematskih parkova te kakva je veza između mehanike, robotike i animacije otkriva radionica namijenjena roditeljima i djeci, starima i mladima.

Veselimo se Vašem dolasku! 



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]