24/02/2022

Online info dan vezan uz poziv "Razvoj videoigara i imerzivnog sadržaja", 15.3.2022.!

Desk Kreativne Europe - Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s organizacijom CDGA (Croatian Game Development Alliance) organizira, 15. ožujka o.g., s početkom u 12 sati online info dan vezan uz MEDIA poziv "Razvoj videoigara i imerzivnog sadržaja"!

Dodatne informacije

Desk Kreativne Europe - Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s organizacijom CDGA (Croatian Game Development Alliance) organizira, 15. ožujka o.g., s početkom u 12 sati online info dan vezan uz MEDIA poziv "Razvoj videoigara i imerzivnog sadržaja"!

Cilj potpore razvoju videoigara i imerzivnog sadržaja jest povećati kapacitet europskih razvijača videoigara, XR studija i audiovizualnih produkcijskih tvrtki za razvoj videoigara i interaktivnih, odnosno imerzivnih iskustava s potencijalom dosezanja međunarodne publike. Potpora poziva također ima za cilj poboljšati konkurentnost europske industrije videoigara i drugih tvrtki koje proizvode interaktivni imerzivni sadržaj na europskim i međunarodnim tržištima omogućavajući zadržavanje intelektualnog vlasništva.

Podržat će se razvoj radova i prototipova interaktivnog narativnog pripovijedanja s originalnim sadržajem i/ili kvalitetnim gameplayem namijenjenim produkciji i globalnoj komercijalnoj eksploataciji putem računala, konzola, mobilnih uređaja, tableta, pametnih telefona i drugih tehnologija. Rok za slanje projekata je 12.4. do 17 sati!

Registracija za sudjelovanje je obavezna, stoga: 

Ljubazno molimo da zaključno do 11. ožujka 2022. ispunite obrazac za registraciju za sudjelovanje na info danu koji će se održati 15. ožujka 2022. s početkom u 12 sati. Nakon registracije za događanje primit ćete, putem e-pošte, zoom poveznicu za sudjelovanje. 

Obrazac za registraciju

Detalji vezani uz poziv nalaze se na ovoj poveznici:

Razvoj videoigara i imerzivnog sadržaja

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]