03/02/2020

Marché du Film 2020.

Potpora MEDIA Umbrella Stands omogućuje novim tvrtkama, kao i tvrtkama iz zemalja niskog i srednjeg produkcijskog kapaciteta, sudjelovanje na nekim od najvećih audiovizualnih sajmova.

Marché du Film godišnji je sajam koji se održava za vrijeme trajanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, a namijenjen je profesionalnom predstavljanju na svim razinama svjetske filmske industrije, od producenata do distributera, kupaca i programera. Sajam pruža poslovne mogućnosti, jača međunarodnu vidljivost i prepoznatljivost te otkriva najrecentnije i aktualne inovacije u rastućoj filmskoj industriji.

S prosječno 12.000 sudionika godišnje sajam Marché du Film jedno je od najvažnijih globalnih mjesta susreta filmskih profesionalaca i jedno od najvećih filmskih tržišta na svijetu.

Ciljani prijavitelji europski su profesionalci koji zastupaju male i srednje europske nezavisne tvrtke sa snažnim europskim sadržajem. Potpora MEDIA Umbrella Stands povećat će mogućnosti međunarodnog djelovanja i suradnje.

Rane (early bird) prijave za akreditaciju na sajmu otvaraju se 3. veljače i traju sve do 1. ožujka. Cijena ulaznice uz ranu uplatu iznosi 319 eura.

Poveznica za akreditiranje

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]