20/12/2017

Kratki film s ovcom na radionici MIDPOINT SHORTS 2018.!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da će u okviru radionice MIDPOINT SHORTS 2018. sudjelovati hrvatski kratki igrani film Kratki film s ovcom, iza kojega stoji kreativni tim što ga čine Ivana Škrabalo (scenaristica i redateljica), Dora Prpić (producentica) te Tena Gojić (producentica).

Tena Gojić diplomirala je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti te komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Do sada je producirala kratke filmove te radila kao izvršna producentica dugometražnih filmova i dokumentarnih TV serija. Sudjelovala je na raznim radionicama za razvoj i plasman audiovizualnih projekata (Emerging Producers 2018, Ekran+, Sarajevo Talents, Midpoint, Breaking Ground, CineVision). Članica je Hrvatskoga društva filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata.

Dora Prpić upisala je Ekonomski fakultet 2007. godine te studij produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2012. godine. Do sada je radila na kratkometražnim i dugometražnim filmovima i TV serijama kao producentica, izvršna producentica, organizatorica, asistentica produkcije i asistentica redatelja. Surađivala je i na nizu reklama kao producentica, rukovoditeljica produkcije, asistentica produkcije, asistentica redatelja i organizatorica. Otkako je prvi put došla u doticaj s audiovizualnim sektorom, želi učiti i stjecati nova iskustva. Tečno govori engleski, a pasivno se služi i španjolskim.

Ivana Škrabalo je filmska redateljica i produkcijska dizajnerica iz Zagreba. Potpisuje scenarij i režiju nekoliko kratkih filmova (Rekao je da je jako umoran, Sanjala si da si sretna) te scenografiju desetak dugometražnih i kratkometražnih filmova koji su nagrađeni na velikim filmskim festivalima (Kokoška, Ljudožder vegetarijanac, Imena višnje), kao i nekoliko kazališnih predstava. Sudjelovala je na radionicama Berlinale Talents i Sarajevo Talents. Njezin je rad dijelom dostupan na stranici www.ivanaskrabalo.com.

Više o samoj radionici i selekciji projekata na:

http://www.midpoint-center.eu/news/76-midpoint-shorts-2018-project-selection-announced

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]