16/08/2016

KOPRODUKCIJSKI SAJAM BALTIC EVENT 2016.

Dodatne informacije

Više informacija: http://be.poff.ee/

Prijava za KOPRODUKCIJSKI SAJAM BALTIC EVENT: ovdje

Prijava za WORK IN PROGRESS: ovdje

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite: e-mail

Radi se o najvećoj koprodukcijskoj platformi sjeverne i srednje Europe koja se održava u okviru manifestacije Industry@Tallinn, za vrijeme trajanja Tallinn Black Nights Film Festivala. Naglasak je na intrigantnim i izazovnim projektima najprofesionalnijih producenata i obećavajućih redatelja iz regije. Među gostima koji su Baltic Event učinili svojim godišnjim mjestom susreta nalaze se također međunarodni prodajni zastupnici (sales agents), distributeri, predstavnici televizija, festivala, regionalnih i nacionalnih filmskih fondova.

Segment programa koprodukcijskoga sajma Baltic Event činit će i dodjela nagrade Eurimagesa za koprodukcijski razvoj filmskoga projekta u iznosu od 20.000 eura. Radi se o ekskluzivnoj dvodnevnoj prilici za pronalazak potencijalnih financijera, koproducenata i prodajnih zastupnika za vlastiti projekt, tijekom unaprijed isplaniranih sastanaka. Tom će se prigodom predstaviti 20 projekata iz Bugarske, Češke, Danske, Estonije, Gruzije, Finske, Islanda, Latvije, Litve, Mađarske, Norveške, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Ukrajine te Luksemburga kao ovogodišnje zemlje u fokusu.

Sastavni je dio sajma i program Work in Progress: namjera je predstaviti 12 pažljivo odabranih dugometražnih igranih filmova u produkcijskoj ili postprodukcijskoj fazi koji traže prodajnoga zastupnika ili međunarodnu festivalsku premijeru. Dodatno se potiču prijave projekata iz baltičkih zemalja i Finske kao i onih koji su prethodnih godina predstavljeni na koprodukcijskome sajmu ili tijekom radionica B'EST EAVE te projekata iz ovogodišnje zemlje u fokusu – Luksemburga.

Od 2002. godine Baltic Event predstavio je 450 filmskih projekata, od kojih su mnogi imali uspješnu kinodistribuciju i zavidan festivalski život. Iznimnu čast ovomu sajmu pridaje podatak o tome da su se mnogi od projekata predstavljenih u okviru njegova održavanja našli u službenoj selekciji međunarodnih filmskih festivala u Berlinu, Cannesu, Kairu, Karlovyim Varyima, Varšavi, Veneciji, Tribeci te putem „zaradili“ nominacije za Zlatni globus i Oscar.

Rok za prijavu: 8. rujna 2016.



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]