25/06/2021

Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište? – radionica pitchinga na Festivalu mediteranskog filma u Splitu 2021.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split organizira radionicu pod nazivom Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište, čiju će kulminaciju predstavljati Pitching forum.

Radionica će ponuditi smjernice profesionalcima, ponajprije redateljima i scenaristima, te adekvatne odgovore na pitanja o najučinkovitijim načinima pripreme i prezentacije vlastitoga projekta stručnoj javnosti – producentima, distributerima, prodajnim predstavnicima, ali i široj javnosti – publici.

Za provođenje radionice zadužena je hrvatska producentica Tamara Babun (Wolfgang & Dolly d.o.o.), a u određenom opsegu i Martina Petrović, voditeljica DKE - Ureda MEDIA Hrvatske.

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, u prvom redu redateljima i scenaristima, s fokusom na projektima kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova (uz uvjet da su svojom tematikom vezani uz Split ili Mediteran, odnosno da se snimaju u Splitu ili njegovoj okolici). Sudionicima koji nisu iz Splita, pokrit će se troškovi smještaja i boravka.

Radionica će se održavati u razdoblju od 27. do 30. srpnja, od 10 do 18 sati.

Prijave je moguće podnijeti do 22. srpnja 2021. do 17 sati i to na: [email protected]

Za sudjelovanje će biti odabrano 5 projekata kratkih igranih ili dokumentarnih ili eksperimentalnih filmova koji će biti predstavljeni i javno, 30. srpnja s početkom u 12 sati, u kinoteci Zlatna vrata.

S velikim zadovoljstvom želimo najaviti da je za najbolji pitching kratke igrane forme osiguran financijski iznos od 10.000 kuna pod sponzorstvom tvrtke UJE d.o.o., višegodišnjega partnera Festivala mediteranskog filma, te mentorstvo u trajanju od tri mjeseca koje će provoditi producentica Tamara Babun.

Žiri, koji čine Tamara Babun (Wolfgang & Dolly d.o.o.), Alen Munitić (direktor Festivala mediteranskog filma Split te voditelj projekta Kino Mediteran) i Martina Petrović (voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske), odlučit će o pobjedničkom projektu.

NAČIN PRIJAVE:

Prijavnica mora sadržavati:

• životopis (maksimalno 1 str.);

• fotografiju;

• sinopsis (maksimalno 1 str.);

• logline (3 rečenice);

• financijski plan (ako se uz redatelja/scenarista prijavljuje i producent), odnosno okvirni iznos proračuna filma (ako se samostalno prijavljuje redatelj/scenarist);

• redateljsku koncepciju;

• odgovor na pitanje „Tko je vaša ciljana publika i zašto?“.

Tražene materijale pošaljite, molimo, na adresu e-pošte: [email protected], s naznakom „Prijava za pitching radionicu“.

Odabrani će polaznici najkasnije 23. srpnja 2020. biti obaviješteni o svome statusu te dobiti daljnje upute za pripremu.

Troškovi smještaja bit će pokriveni.

Napominjemo da će polaznici radionice imati obvezu izvršavanja „domaće zadaće“.

TAMARA BABUN

Tamara Babun rođena je 1985. u Zagrebu. Diplomirala je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti. Od 2006. godine radi na filmskim i TV projektima, 2011. ‒ 2015. godine bila je producentica programa ZagrebDox Pro, a 2012. ‒ 2016. godine radila je u Factumu na mjestu izvršne producentice, sudjelujući u realizaciji desetak dokumentarnih filmova. Sudjelovala je u izradi teksta Preporuke Vijeća Europe za ravnopravnost spolova u AV sektoru te kao konzultantica u stvaranju RomArchivea, digitalnog arhiva romskog filma Fondacije Romedia iz Budimpešte. U Nadzornom je odboru Hrvatske udruge producenata, članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika te je od 2019. članica Izvršnog odbora Međunarodnog saveza udruženja filmskih producenata – FIAPF-a. Početkom 2017. godine osnovala je produkcijsku kuću Wolfgang & Dolly d.o.o. U proteklih nekoliko godina sudjelovala je u programima Emerging Producers, Ex Oriente, EURODOC, Sarajevo Talent CampusAkademija IDFA-a te u EAVE-u, prestižnom programu usavršavanja za producente.

ALEN MUNITIĆ

Alen Munitić glavni je selektor festivalskog i općeg programa za Kino Mediteran. Osnovao je Festival mediteranskog filma Split 2008., nakon 10 godina radnog iskustva u više sektora velikih festivala. Kino Mediteran, projekt revitalizacije kina u malim dalmatinskim gradovima, pokreće 2012. godine. Od 2018. godine predsjednik je Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača.

MARTINA PETROVIĆ

Martina Petrović posjeduje diplomu iz međunarodnih odnosa (glavni smjer) i psihologije (podsmjer). Većinu svog radnog iskustva stekla je pri Ministarstvu kulture, u Upravi za međunarodnu kulturnu suradnju, gdje je bila odgovorna za međunarodne kulturne razmjene između Hrvatske i drugih zemalja, ali jednako tako i za organizaciju hrvatskog filmskog predstavljanja u Berlinu i Cannesu. Od 2008. godine aktivno sudjeluje u osnivanju Hrvatskoga audiovizualnog centra, gdje i ostaje nakon što ju Europska komisija imenuje voditeljicom MEDIA deska Hrvatske. Na temelju uspješnih rezultata u osiguravanju europskih sredstava iz Programa MEDIA te cjelokupna doprinosa u promicanju hrvatskoga filma Hrvatska udruga producenata dodjeljuje joj prvu nagradu „Albert Kapović“ 2010. u okviru Zagreb Film Festivala. Kao voditeljica MEDIA deska Hrvatske (današnjeg DKE – Ureda MEDIA Hrvatske) aktivno sudjeluje u organizaciji inovativnih i kreativnih radionica – bitnih instrumenta naobrazbe, informiranja i umrežavanja kako hrvatskih, tako i europskih filmskih profesionalaca.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]