17/12/2021

Ivan Perić sudjeluje na prestižnoj radionici EAVE 2022.!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da Ivan Perić, kao jedini hrvatski predstavnik, sudjeluje u okviru radionice EAVE 2022.

Dodatne informacije

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da Ivan Perić, kao jedini hrvatski predstavnik, sudjeluje u okviru radionice EAVE 2022.

EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs), jedan od najcjenjenijih europskih programa usavršavanja. U programu, osnovanom 1988., tijekom triju desetljeća obrazovalo se gotovo 2400 filmskih profesionalaca iz cijelog svijeta. Različite radionice pod krovnim imenom EAVE danas omogućuju usavršavanje ne samo europskim profesionalcima nego i stručnjacima s Bliskog istoka, iz Rusije, Latinske Amerike, Azije te Afrike.

Riječ je o jednogodišnjem programu profesionalnoga usavršavanja namijenjenom europskim producentima audiovizualnih djela (dokumentarnih i igranih filmova) što obuhvaća tri sedmodnevne radionice na engleskome jeziku, koje će se održavati od ožujka do listopada 2022. godine.

Misija je programa EAVE pružiti mogućnost profesionalnog usavršavanja filmskim djelatnicima iz različitih regija kojim bi se olakšale suradnje i koprodukcije, dati potporu tvrtkama s jasnim i kulturno osviještenim individualnim vizijama kao i stvoriti jaku mrežu producenata za razmjenu znanja i vještina s ciljem jačanja nezavisnih produkcija diljem svijeta.

Hrvatski producenti ulaze u ovu impozantnu statistiku jer gotovo svake godine u programu EAVE sudjeluju i polaznici iz Hrvatske.

Ove godine ukupno je zaprimljeno 186 prijava iz 51 zemlje, a odabrano je 56 polaznika iz 36 zemalja!

S veseljem objavljujemo da će u okviru radionice EAVE 2022. sudjelovati hrvatski producent Ivan Perić iz producentske kuće Focus Media i to s projektom Eva nakon pada scenaristice i redateljice Lane Barić. Iza projekta također stoji i producentica Irena Marković. Projekt je podržan za razvoj od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ivan Perić

Ivan Perić je filmski producent, redatelj i scenarist iz Splita. Magistrirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Splitu te Filmsku umjetnost na Umjetničkoj akademiji u Splitu, gdje trenutačno radi kao producent i predavač. Radio je kao producent i redatelj na nekoliko kratkometražnih i dugometražnih filmova te dokumentaraca i eksperimentalnih filmova. Njegovi filmovi sudjelovali su na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, za koje je dobio mnoge nagrade. Među inima svakako ističemo dugometražni igrani film Tereza37, koji je ujedno hrvatski kandidat za 94. nagradu Oscar. Scenarij potpisuje Lana Barić, režiju Danilo Šerbedžija, a izvršnu produkciju Ivan Perić iz producentske kuće Focus Media.

Koordinator je podružnice Hrvatskog društva filmskih djelatnika u Splitu te član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Kino Kluba Split. Sudjelovao je na brojnim filmskim radionicama te je bio član žirija na nekoliko filmskih festivala. Autor je i organizator nekoliko multimedijalnih izložbi te i sam izlaže multimedijalna djela.

Od srca čestitamo Ivanu Periću na sudjelovanju na ovoj prestižnoj radionici!

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]