03/12/2021

Hrvatski projekt "Jednog dana dogodit će se nešto (strašno)" uvršten u program EURO CONNECTIONA 2022.!

Desk Kreativne Europe — Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje da je hrvatski projekt kratkog igranog filma Jednog dana dogodit će se nešto (strašno) autorice i redateljice Dalije Dozet te producentice Tamare Babun i producenta Matije Drnikovića (Wolfgang&Dolly) uvršten u  program EURO CONNECTIONA 2022.

Dodatne informacije

Desk Kreativne Europe — Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje da je projekt kratkog igranog filma Jednog dana dogodit će se nešto (strašno) autorice i redateljice Dalije Dozet te producentice Tamare Babun i producenta Matije Drnikovića (Wolfgang&Dolly) uvršten u  program EURO CONNECTIONA 2022.

Film je prošao nekoliko evaluacijskih razina. Najprije je, domaći žiri, koji je djelovao u sljedećem sastavu: redateljica animiranih filmova i animatorica Petra Zlonoga, producentica Morana Ikić Komljenović (Little Red Dot)  te voditeljica DKE ‒ Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović, odabrao dva hrvatska filma među kojima je bio upravo kratki igrani projekt  autorice i redateljice Dalije Dozet te producentice Tamare Babun i producenta Matije Drnikovića (produkcijska kuća Wolfgang&Dolly).

Projekt je potom upućen na daljnje ocjenjivanje koje je proveo međunarodni žiri u okviru programa EURO CONNECTION 2022. Naposljetku je od ukupno 26 finalista, odabran u uži krug kao jedan od 12 projekata koji će imati priliku predstaviti se na navedenom koprodukcijskom forumu kratkog filma za vrijeme trajanja filmskog sajma u Clermont-Ferrandu.

Uz hrvatski projekt  Jednog dana dogodit će se nešto (strašno) u završnom izboru našli su se i sljedeći filmovi:

  • A GOOD BOY, Paul Vincent de Lestrade (Belgija)
  • ERASERHEAD IN A KNITTED SHOPPING BAG, Liliya Kosseva (Bugarska)
  • PAINT ME A LIE, Antony Petrou (Cipar)
  • SCHRÖDINGER, Sergei Kibus (ESTONIA)
  • SUMMER RAINS, Gabriella Choueifaty (Francuska)
  • FATHER'S LETTER, Alexey Evstigneev (Francuska)
  • THE HOLY KID, Iordanis Theodosiadis (Grčka)
  • ONE DAY SOMETHING TERRIBLE IS GOING TO HAPPEN, Dalija Dozet (Hrvatska)
  • HEADLESS MIKE Natasza Cetner (Irska)
  • HANI, Ronida Alsino (Njemačka)
  • I AM NOT HERE ANYMORE, Nawojka Wierzbowska (Poljska)
  • FIRENZE, Radu Iacoban (Rumunjska)
  • HELLO SUMMER, Martin Smatana & Veronika Zacharova (Slovačka)
  • AIRPORT, Niki Lindroth von Bahr (Švedska)

Svi će polaznici imati priliku sudjelovati u pripremnim radionicama, pitchingu, predstavljanju pred stručnjacima, umrežavanju s mogućim koproducentima, a bit će im pružena i mogućnost individualnih konzultacija.

Redateljici Daliji Dozet te producentici Tamari Babun i producentu Matiji Drnikoviću upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]