03/02/2022

Događanje: „Poticanje napretka revolucionarnih tehnologija za kulturnu i kreativnu industriju“ u sklopu Dana EU industrije 2022.

Dani EU industrije vodeći su europski industrijski godišnji događaj. Od prvog izdanja 2017. godine Dani EU industrije postali su ključna platforma Europske komisije za otvoreni dijalog i diskusiju o industriji. 

Dodatne informacije

Dani EU industrije vodeći su europski industrijski godišnji događaj. Od prvog izdanja 2017. godine Dani EU industrije postali su ključna platforma Europske komisije za otvoreni dijalog i diskusiju o industriji. 

Ovogodišnje izdanje Dana EU industrije održavat će se od 8. do 11. veljače 2022., s fokusom na diskusije o zelenoj i digitalnoj transformaciji industrije u svrhu jačanja otpornosti EU poduzeća, uključujući i srednja i mala poduzeća.

Događanje „Poticanje napretka revolucionarnih tehnologija za kulturnu i kreativnu industriju“ održat će se 11. veljače od 10 do 11 sati. Impresivne i revolucionarne tehnologije (kao što su XR, podaci, umjetna inteligencija, 3D tehnologije, Internet stvari tzv. Internet of Things - IoT i 3D ispis)  transformiraju kulturu i kreativnost. Ovo će se događanje baviti tim novim trendovima te izazovima i prilikama koje oni predstavljaju za kreativnu industriju, od audiovizualne do mode, baštine i više.

Ključni govornici događanja:

  • Ursula von der Leyen (predsjednica Europske komisije)
  • Margrethe Vestager (izvršna potpredsjednica Europske komisije),
  • Valdis Dombrovskis (izvršni potpredsjednik Europske komisije),
  • Maroš Šefčovič (potpredsjednik Europske komisije),
  • Mariya Gabriel (povjerenica Europske komisije za inovacije, istraživanja, obrazovanje, kulturu i mlade),
  • Thierry Breton (povjernik Europske komisije za unutarnje tržište).

Događanje će se prenositi uživo iz Bruxellesa, a za sudjelovanje je potrebna prethodna registracija.

Više o Danima EU industrije na poveznici: Dani EU industrije 2022.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!



Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]